Startseite / Koningin Elisabeth Wedstrijd

Koningin Elisabeth Wedstrijd

Op initiatief van Hare Majesteit Koningin Elisabeth en de bekende Belgische violist en componist Eugène Ysaÿe werd de Koningin Elisabethwedstrijd in 1937 gecreëerd dankzij de financiële ondersteuning van persoonlijkheden uit de Belgische artistieke en economische kringen.

Voorheen lang onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit Koningin Fabiola, geniet de Wedstrijd sinds begin 2014 de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin.

De Koningin Elisabethwedstrijd is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk en krijgt geen terugkerende institutionele subsidie. Ze wordt door de verschillende regeringsniveaus van het land ondersteund voor het bekostigen van de prijzen voor de zes eerste laureaten van elke piano-, zang- en vioolsessie.

Structurele mecenassen en particuliere schenkers steunen de Wedstrijd. Ook dankzij de samenwerking met muzikale instellingen in België en in het buitenland, de inzet van zijn vrijwilligers en vrienden kan de Koningin Elisabethwedstrijd zijn kwaliteit blijven handhaven en activiteiten voor jonge artiesten ontwikkelen om hun bekendheid bij professionals uit de muziekwereld en het publiek te bevorderen.

Contact :

CMIREB vzw
Wolstraat 20
1000 Brussel
Tel. : +32 2 213 40 50
www.cmireb.be
info@cmikreb.be