Startseite / Koningin Mathilde Prijs 2015

Koningin Mathilde Prijs 2015

7 Mai 2015

Hare Majesteit de Koningin reikt op het Koninklijk Paleis te Brussel de Koningin Mathilde Prijs 2015 uit. De Koningin zal voorafgaand op de Koning Boudewijnstichting een ontmoeting hebben met vertegenwoordigers van de geselecteerde projecten en leden van de jongerenjury.

Sedert de oprichting van het Koningin Mathilde Fonds in 2000 kent het Fonds een jaarlijkse prijs toe aan een bijzonder initiatief dat in België de positie versterkt van mensen en groepen die om wat voor reden ook kwetsbaar in de samenleving staan.

In 2014 lanceerde het Koningin Mathilde Fonds een projectoproep over het thema Een positieve kijk op de toekomst om steun te verlenen aan buitengewone initiatieven die kwetsbare jongeren hoop geven op een positieve toekomst, die hen aanmoedigen om perspectieven op te bouwen, en die hun visie op de wereld radicaal veranderen.

Uit de 16 geselecteerde projecten die een financiële steun krijgen in het kader van deze oproep, selecteerde een jongerenjury de laureaat van de Koningin Mathilde Prijs 2015.