Bezoek

  • 15/02/2004 - 19/02/2004
Zie ook:
Prinses Mathilde zit een zending voor naar Niger. Met de Minster van ontwikkelingssamenwerking Verwilghen die de zending leidt en UNICEF België legt de Prinses onder meer terreinbezoeken af rond de thema's "Onderwijs voor meisjes", een UNICEF-prioriteit voor 2004, en de rol van de vrouw, één van de prioritaire thema's binnen het Belgisch ontwikkelingsbeleid.
Belga

Prinses Mathilde zit een zending voor naar Niger. Met de Minster van ontwikkelingssamenwerking Verwilghen die de zending leidt en UNICEF België legt de Prinses onder meer terreinbezoeken af rond de thema's "Onderwijs voor meisjes", een UNICEF-prioriteit voor 2004, en de rol van de vrouw, één van de prioritaire thema's binnen het Belgisch ontwikkelingsbeleid. De Prinses bezoekt UNICEF-projecten en ook projecten van de Belgische samenwerking. Zij heeft ook contacten met de autoriteiten van Niger, de traditionele chefs en lokale gemeenschappen.
Met deze zending toont Prinses Mathilde haar engagement voor de promotie van kinderrechten in de wereld. Ze wenst in het bijzonder het belang te onderstrepen van onderwijs voor meisjes dat een noodzaak is voor de goede ontwikkeling van het kind, maar ook van de familie en de lokale gemeenschap in het algemeen. In haar groei naar volwassenheid zal het goed opgeleide meisje ook bijdragen tot de empowerment van de vrouw in de ontwikkelingsmaatschappij. Haar rol is van cruciaal belang en zeker een investering waard door het verschaffen van goed onderwijs.
Kinderrechten en de positie van de vrouw in de maatschappij zijn aandachtspunten waarvoor Prinses Mathilde zich ten volle wenst in te zetten.