Bezoek

  • 02/12/2003
Bezoek aan de stad Geel.
Belga

Bezoek aan de stad Geel.
Na de officiële ontvangst op het Stadhuis ontmoeten de Vorsten de bevolking op het Marktplein voor de Sint-Amandskerk.
De Koning begeeft zich eerst naar de gebouwen van de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen, waar hij deelneemt aan een werkvergadering rond het thema "Afvalbeheer". Dit naar aanleiding van de bouw van een nieuwe biologisch-mechanische afvalinstallatie. Vervolgens brengt de Vorst, in het gezelschap van vertegenwoordigers van de landbouwraad van Geel, een bezoek aan de Hooibeekhoeve, het proef- en voorlichtingscentrum voor de melkveehouderij in de provincie Antwerpen.
De Koningin bezoekt eerst het OCMW-dagcentrum voor volwassenen met een verstandelijke of een lichamelijke handicap. Aansluitend begeeft de Koningin zich naar het Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis voor een bezoek aan de nieuwe afdeling kinderpsychiatrie en de tentoonstelling integratieve kunst "Orange Summer". Ten slotte maakt de Koningin een korte wandeling door het natuurreservaat "De Zegge".
Het bezoek van de Vorsten aan Geel wordt afgesloten met een receptie aangeboden door het stadsbestuur in het Cultuurcentrum "De Werft", in aanwezigheid van vertegenwoordigers van culturele, sociale en economische organisaties van de stad.