Bezoek aan Waterloo

  • 07/05/2002

Bezoek van de Koning en de Koningin aan de gemeente Waterloo. Na de ontvangst in het gemeentehuis hebben de Vorsten een contact met de bevolking.
Vervolgens brengt de Koning een bezoek aan de onderneming Europay, dat systemen voor elektronische betaling ontwerpt, gevolgd door een werkvergadering over de politiehervorming. De Koningin bezoekt op haar beurt de gemeentelijke lagere school ?Chenoy? en het ouderentehuis ?Résidence de la Cense?, waar de 105ste verjaardag van de oudste bewoonster van Waterloo gevierd wordt. De Koningin krijgt eveneens informatie over het beleid van beplanting van de verkeerspunten in Waterloo.
Daarna ontmoeten de Vorsten de vertegenwoordigers van de economische, sociale en culturele wereld in Waterloo tijdens een receptie in het gemeentehuis.
Het bezoek wordt afgesloten aan de Leeuw van Waterloo op het grondgebied van Eigenbrakel, waar de Koning een werkvergadering bijwoont over de toeristische ontwikkeling van de zone en waar de Koningin een bezoek brengt aan de site.