Dag van de Mobiliteit

  • 23/09/2007
Zie ook:

`Wandelen en fietsen in de Zennevallei` is vers van de pers. Deze uitgave van Lannoo werd mogelijk dankzij het KINT project samen met 15 gemeenten (Soignies, Braine-le-Comte, Rebecq, Tubize, Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Drogenbos, Vorst, Anderlecht, Sint-Gillis, Brussel, Vilvoorde, Zemst, Mechelen) en verenigingen die sinds jaren in, aan, en rond de Zenne werken. Het traject van bron tot monding ligt vast en loopt over 108 km door drie Gewesten, 4 Provincies en 15 gemeenten.
Om dat te vieren organiseert het KINT op de dag van de mobiliteit, een evenement. Het test te voet of met de fiets de tochten zoals die beschreven staan in de fiets- en wandelgids en dit onder deskundige leiding van natuurgidsen van Coördinatie Zenne of door een Zennezot.
Vzw Kint en Coördinatie Zenne begeleiden de ingeschreven personen gratis en te voet langs een streep Zenne in en rond Brussel. De wandelingen duren 2 uur

Prins Laurent wordt in Heffen, deelgemeente van Mechelen, ontvangen en ontdekt de wandeling ter plaatse, onder de begeleiding van een gids van ?Coördinatie Zenne?.
De Zennezotten nemen het voortouw in een fietstocht van bron tot monding of vice versa. De twee groepen treffen elkaar aan de roeiclub Cercle des Régates in Anderlecht voor een traktatie.
De Prins ontmoet er de twee fietsergroepen en de leden van de roeiclub.