Feestelijke opening van het Koninklijk Paleis te Brussel (2010)

  • 20/07/2010
Michaël Borremas - Lakei

De Koning en de Koningin zijn op de middag aanwezig op de feestelijke opening van het Koninklijk Paleis te Brussel. De jaarlijkse opening - dit jaar van 26 juli tot 5 september - is voor de Vorsten traditioneel de gelegenheid om kunst, cultuur en wetenschappen in de belangstelling te brengen.

De grote verscheidenheid aan kunstwerken en curiosa die de Paleisbezoekers zullen kunnen ontdekken is het resultaat van de samenwerking tussen het Koninklijk Paleis en een aantal partners. Het Federaal Wetenschapsbeleid organiseert dit jaar in de Grote Galerij een tentoonstelling rond biodiversiteit. Technopolis® brengt een aantal interactieve opstellingen uit heel Europa bij elkaar in de Spiegelzaal, naar aanleiding van het Belgisch Voorzitterschap van de Europese Unie.

Dit jaar wensen de Vorsten ook een reeks werken voor te stellen, die kunstschilder Michael Borremans speciaal maakte voor enkele van de vernieuwde zalen van het Paleis (zie foto). Dit project herbevestigt het belang dat de Koning en de Koningin hechten aan de integratie van hedendaagse Belgische kunst in de Koninklijke Verzameling.

Ter gelegenheid van het Belgische Voorzitterschap van de Europese Unie werden meerdere zalen van het Paleis grondig gerenoveerd en met zorg aangekleed. Er valt dus ook voor de trouwe bezoeker iets nieuws te beleven.

(Praktische en achtergrondinformatie over het federaal Wetenschapsbeleid, Technopolis® en hedendaagse Belgische kunst in het Koninklijk Paleis.)