Jonge ondernemers

  • 07/03/2013
Zie ook:
Plaats:

Prins Filip was in het meeting center "The EGG" te Brussel aanwezig op een workshop, georganiseerd door het Prins Filipfonds voor jonge ondernemers, in samenwerking met UNIZO, VOKA, BECI, UWE, Netwerk Ondernemen (Réseau Entreprendre) en UCM.

De Prins aanhoorde samen met zo'n 40 jonge ondernemers drie getuigenissen van succesvolle ondernemers (François Fornieri (UTERON/MITHRA) - Grete Remen (DAMHERT) - Frédéric Rouvez (EXKI)) rond het thema "groei van jonge bedrijven - welke zijn de hindernissen en gevaren, en hoe vermijd of overwin ik ze", en nam vervolgens met hen deel aan drie ronde tafelgesprekken, tijdens dewelke telkens met een andere groep jonge ondernemers werd gedebatteerd rond een ander thema: "de stap naar internationalisering" , "hoe partnerschappen opbouwen", en "uitdagingen in het domein van human resources".

Het was de derde keer dat dergelijke namiddag werd georganiseerd. In 2010 was er een dagprogramma bij Woestijnvis te Vilvoorde en XDC te Luik (hoe een bedrijf opstarten), en in 2012 was er een workshop rond de financiering van startende bedrijven.

Naast het uitwisselen van kennis/ervaring rond de aangebrachte en behandelde thema's, geeft dit project ook de mogelijkheid aan deze jonge ondernemers om een netwerk uit te bouwen over de taalgrens heen. Een analoog project van het Prins Filipfonds (BELGODYSSEE) doet dit voor jongeren afgestudeerd en werkzaam in de media- en communicatiesector.