Militair Huis van de Koning - Benoeming

  • 16/01/2012
Zie ook:
Thema:
Plaats:

De Koning heeft Luitenant-kolonel van het Vliegwezen SBH Fernand ROUVROI tot Attaché benoemd bij het Militair Huis van de Koning op 16 januari 2012. Hij volgt Kolonel van het Vliegwezen SBH Serge VASSART op, die zijn functie van Adviseur bij het Militair Huis verlaat op 20 januari 2012.

Biografische gegevens

Luitenant-kolonel van het Vliegwezen Fernand ROUVROI werd geboren te Verviers op 29 september 1961. Hij is gehuwd, vader van drie kinderen en woonachtig te Evere. Fernand ROUVROI is burgerlijk ingenieur in de luchtvaartbouwkunde - Koninklijke Militaire School, 1985. In 2002 behaalde hij het Hoger Stafbrevet aan het Koninklijk Hoger Instituut voor Defensie. Hij is ook auditor bij het "Institut des Hautes Etudes de Défense Nationale" in Parijs, Promotie Robert Schuman.

Hij begint zijn loopbaan in de 3de Tactische Wing te Bierset en wordt vervolgens overgeplaatst naar de Staf van de Luchtmacht waar hij verschillende functies bekleedt in het beheer van het luchtvaartmaterieel. Hij is onder andere leidend ambtenaar voor de onderhoudscontracten van de F16-motoren bij Techspace Aero gedurende drie jaar. Na een aanstelling op het Departement Evaluatie wordt hij geselecteerd voor een functie bij de "Organisation pour la Coopération en Matière d'Armement" (OCCAR) waar hij belast wordt met de ontwikkeling van de programma's en de externe betrekkingen.

In 2008 keert hij terug naar het Koninklijk Hoger Instituut voor Defensie voor het beheer van het programma wetenschappelijk en technologisch onderzoek van Defensie en voor een nieuwe aanpak van de strategie en van het beleid. Hij vertegenwoordigt België in internationale fora voor wetenschappelijk en technologisch onderzoek, zowel bij de NAVO als bij het Europees Defensieagentschap.