Nationale feestdag

  • 20/07/2006 - 21/07/2006
Nationale Feest. Te Deum te Brussel.
Belga

De Koninklijke Familie woont op donderdag 20 juli in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel, het concert "Preludium tot de Nationale Feestdag" bij, aangeboden door de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd en het Nationaal Orkest van België.

Op vrijdag 21 juli, wonen de Koning en de Koningin, Koningin Fabiola, Prins Filip, Prinses Mathilde en Prinses Elisabeth het Te Deum bij dat naar aanleiding van de Nationale Feestdag gezongen wordt in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal te Brussel.
Prinses Astrid woont het Te Deum bij in de Kerk Sint-Pieters te Leuven,
en Prins Laurent en Prinses Claire in de Sint-Johannes de Doperkerk te Waver.

De Koning is daarna eveneens aanwezig in de Sint-Jacobskerk op Koudenberg voor de inhuldiging van een gedenkplaat die de eedaflegging van Koning Leopold I in 1831 herdenkt.

De Koninklijke Familie woont daarna het Défilé op het Paleizenplein bij.

In de late namiddag brengen Prins Filip en Prinses Mathilde in het Warandepark te Brussel een bezoek aan Olympicnic, een coorganisatie van de Olympic Health Foundation van het BOIC en de Koninklijke Vereniging ter Bevordering en Promotie van Brussel. De Olympicnic wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd, en dit jaar meer specifiek in het kader van de festiviteiten naar aanleiding van het eeuwfeest van het BOIC.

Photos for this post

Nationale feestdag

© Belga