Nationale Feestdag - 21 juli 2010

  • 20/07/2010 - 21/07/2010
Plaats:

Op dinsdagavond 20 juli 2010 woont de Koninklijke Familie in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel het concert "Preludium tot de Nationale Feestdag" bij, dat wordt aangeboden door de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd en het Nationaal Orkest van België.

Naar aanleiding van de Nationale Feestdag worden op woensdagvoormiddag 21 juli 2010 Te Deums  gezongen, die respectievelijk worden bijgewoond:

- door de Koning en de Koningin, Koningin Fabiola, Prins Filip en Prinses Mathilde in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal te Brussel;

- door Prinses Astrid en Prins Lorenz in de Sint-Quintinuskathedraal te Hasselt;

- door Prins Laurent en Prinses Claire in de Sint-Martinuskerk te Arlon.

In de namiddag woont de Koninklijke Familie het Militair Defilé bij op het Paleizenplein. Daarna bezoeken de Leden van de Koninklijke Familie, zoals gebruikelijk, verschillende stands van het « Feest in de Warande » in het Warandepark, op het Koningsplein, op het Museumplein, aan de Kunstberg, in de Regentschapstraat, op de Grote Zavel en op het Poelaertplein. Tot slot wonen Prinses Astrid en Prins Lorenz 's avonds het concert bij van het "Koor van de Europese Unie" op het Koningsplein, waarna zij eveneens aanwezig zijn op het vuurwerk op het Paleizenplein.