Opening van het Koninklijk Paleis - Tentoonstelling "Wetenschap en Cultuur op het Koninklijk Paleis" (2013)

  • 01/08/2013 - 08/09/2013
Zie ook:

Zoals ieder jaar opent het Koninklijk Paleis te Brussel zijn deuren voor het publiek, ook dit jaar onder het thema "Wetenschap en cultuur op het Paleis", van donderdag 1 augustus 2013 tot en met zondag 8 september 2013.

In zijn streven om een breed publiek warm te maken voor wetenschap en technologie, hoekstenen van onze kenniseconomie, en meteen ook de verwezenlijkingen van de Federale Wetenschappelijke Instellingen in de schijnwerper te brengen, zal het Federaal Wetenschapsbeleid (www.belspo.be) de tentoonstelling "Heavy Metal : Traditional Asian Sounds" brengen. Daarmee wil het Muziekinstrumentenmuseum (www.mim.be) een minder gekend deel van zijn rijke verzameling aan het publiek voorstellen, namelijk metalen muziekinstrumenten uit Azië.

Naar goede traditie is ook Technopolis®, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie (www.technopolis.be) dit jaar aanwezig zijn. Op de interactieve tentoonstelling "Aha" moeten deelnemers hun ogen en oren goed openhouden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld niet alleen hun eigen stem of hartslag horen, maar ook zelf zien. Creatievelingen kunnen hun eigen muziekstuk of animatiefilm maken.

Europalia is dit jaar ook van de partij met een voorsmaakje van het festival over India dat vanaf deze herfst plaats heeft (www.europalia.eu).

Tenslotte wordt eerbetoon gebracht aan de 20 jaar Koningschap van Koning Albert II met een bloemlezing van kindertekeningen die tijdens die 20 jaar aan de Vorsten opgestuurd of aangeboden werden.

Praktisch :

Koninklijk Paleis - Paleizenplein - 1000 Brussel,

van 1 augustus tot 8 september 2013,

van 10 h 30 tot 16 h 30 (laatste ingang),
gesloten op maandag,

gratis toegang.