Persconferentie

  • 27/08/2007
Zie ook:
Plaats:

Prinses Astrid is uitzonderlijk aanwezig op een persconferentie in het Hotel Amigo te Brussel, georganiseerd door ?Roll Back Malaria?.
De Prinses heeft de uitnodiging aanvaard van de Algemeen Directeur van het Partnerschap? Roll Back Malaria? om zich in te zetten voor de strijd tegen malaria in de wereld als Speciale Vertegenwoordigster van het? Roll Back Malaria? Partnerschap (RBM) .
Het Partnerschap ?Roll Back Malaria? werd opgericht in 1998 door de Wereldgezondheidsorganisatie in samenwerking met de Wereldbank en UNDP. In 2002 werd het uitgebreid met landen en instellingen die betrokken zijn in de strijd tegen malaria. 80% van malariagevallen zijn terug te vinden in Afrika .De meerderheid zijn kinderen van minder dan vijf jaar en zwangere vrouwen. 1,5 miljoen à 2,7 miljoen personen overlijden jaarlijks aan de gevolgen van deze ziekte.
Prinses Astrid zal zich tijdens de komende twee jaren vooral inlaten met de wetenschappelijke en humanitaire aspecten van de malariabestrijding. Daarvoor zal zij zendingen ondernemen naar het buitenland en conferenties bijwonen.