samenvatting

  • 01/01/2000 - 31/12/2001
Zie ook:

Zoals de vorige jaren heeft Koningin Fabiola haar activiteiten voortgezet in de domeinen die haar nauw aan het hart liggen.

In het kader van haar actie ten voordele van de plattelandsvrouwen is zij eind november naar Dakar gegaan om er de 4de Vergadering van het Internationaal Bestuurscomité bij te wonen, op uitnodiging van de echtgenote van de nieuwe president van Senegal, mevrouw Viviane Wade, die zij enkele weken daarvoor op het kasteel Stuyvenberg in audiëntie had ontvangen.

In Italië heeft de Koningin deelgenomen aan de jaarlijkse vergadering van het Europees Forum van Musea, dat op 19 en 20 mei 2001 plaatsvond in Pisa.

Tijdens het voorjaar heeft Koningin Fabiola talrijke uitvoeringen bijgewoond van de 50ste Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België (IMKEB).

Ter gelegenheid van de achtste verjaardag van het overlijden van Koning Boudewijn heeft de Koningin de twee herdenkingsmissen bijgewoond, die werden opgedragen op 30 juli 2001 in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal te Brussel en op 31 juli in de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Laken.

De andere activiteiten van Koningin Fabiola speelden zich voornamelijk af op het medische, culturele en sociale vlak.