BELvue museum

BELvue Museum

Heeft u zich al ooit afgevraagd hoeveel u écht weet over België en zijn vorsten?

Het land is nog jong, maar heeft al een zeer bewogen en uiterst boeiende geschiedenis achter de rug. Wilt u daar in een prachtig decor kennis mee maken? In de omgeving waar het allemaal begon?

Breng dan een bezoek aan het : het enige museum dat de geschiedenis van België voor u onthult. Vanaf de volksopstand in 1830 tot aan de federale Staat van vandaag: na uw bezoek blijven er nog weinig mysteries over het Belgische verleden over.

U krijgt de kans om unieke historische documenten, opmerkelijke filmfragmenten, frappante foto's en treffende objecten te bekijken en zelf te bestuderen.

Met de regeerperiodes van de vorsten als leidraad worden mijlpalen uit de Belgische geschiedenis, zoals de strijd voor algemeen stemrecht, de wereldoorlogen en de koningskwestie, de gouden jaren zestig en de recente staatshervormingen u op een bijzondere en leerrijke manier voorgesteld.

Maar ook de locatie en de geschiedenis van het gebouw zelf, is op zich een bezoek waard. Het voormalige 18de-eeuws luxehotel was, voordat het een museum werd, ook een tijdje een prinselijke residentie. Uit die tijd vindt u nog tal van elementen terug: bij de recente renovatie werd de sfeer van toen in ere hersteld.

BELvue ligt naast het Koninklijk Paleis, in de directe omgeving van vele musea van de Kunstberg en vlak tegenover het Warandepark. Geef toe : een beter trefpunt van kunst, cultuur en natuur vindt u nergens. De ontdekkingstocht in het BELvue museum is dan ook een must voor iedere inwoner van België en een ideaal startpunt voor de buitenlandse bezoeke

Het BELvue museum heeft een restaurant met een zomerterras in de tuin, een moderne museumshop, een polyvalente vergaderzaal en een ruimte voor educatieve projecten in samenwerking met de drie Gemeenschappen van het land.

Praktische informatie:

Van dinsdag tot vrijdag: 10u - 17u
Zaterdag en Zondag: 10u - 18u
Gesloten op maandag - 1 januari - 25 december
Toegang tot de archeologische site van de Coudenberg.

Adres:

Paleizenplein 7
1000 Brussel
+32 (0)70-22.04.92
www.belvue.be
info@belvue.be