Home / Node / Koninklijk Paleis te Brussel - Openstelling voor het publiek

Koninklijk Paleis te Brussel - Openstelling voor het publiek

22 July 2018

De zomeropening van het Koninklijk Paleis te Brussel begint dit jaar op zondag 22 juli en loopt tot 2 september 2018. Ook dit jaar is er een tentoonstelling met als thema Wetenschap en cultuur in het Paleis.

In samenwerking met de kanselarij van de Eerste Minister, de tien Federale Wetenschappelijke Instellingen, het Nationaal Geografisch Instituut en het War Heritage Institute biedt het Federaal Wetenschapsbeleid het Belgische en internationale publiek een originele visie op kunst en wetenschap door een verbazingwekkende ontdekking van kunstwerken of onderzoeksobjecten uit het federale culturele en wetenschappelijke erfgoed. De tentoonstelling van dit jaar draagt als titel Verwondering.

Naar goede gewoonte zal Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor Wetenschap en Technologie ook aanwezig zijn. Dit jaar stellen zij De naakte wetenschap! PUUR voor, een tentoonstelling zonder franjes, die focust op enkele basismechanismes uit de fysica.

Met de steun van de Koning Boudewijnstichting en de Koninklijke Vereniging Dynastie en Cultureel Erfgoed presenteert het Koninklijk Paleis de tentoonstelling Het Koninklijk Paleis, waar Geschiedenis wordt geschreven. De bezoeker zal ontdekken dat het Koninklijk Paleis te Brussel geen starre, maar een levendige plek is die heeft gediend en nog steeds dient als decor voor een breed scala aan activiteiten.

Praktische informatie :

Koninklijk Paleis, Paleizenplein, 1000 Brussel.

- Open van zondag 22 juli tot zondag 2 september 2018, van 10h30 tot 15h45 (laatste toegang)

- Gesloten op maandag

- Gratis toegang

- Aan de ingang zullen veiligheidscontroles gebeuren. Het dragen van een tas (rugzak, draagtas, …) wordt sterk afgeraden.