Home / Agenda / 17de jaarlijkse informele ontmoeting van de staatshoofden van de Duitstalige landen

17de jaarlijkse informele ontmoeting van de staatshoofden van de Duitstalige landen

28 juni 2021 tot 29 juni 2021

 Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin nemen deel aan de 17de jaarlijkse informele ontmoeting van de staatshoofden van de Duitstalige landen. De Koning en de Koningin worden verwelkomd door de Duitse Bondspresident dhr. Frank-Walter Steinmeier. Op het programma van de eerste dag staat er onder andere een overleg over verschillende actuele vraagstukken met de deelnemende staatshoofden, met als centraal thema de sociale cohesie in tijden van COVID-crisis.

De dag erna bezoeken de Koning en de Koning het Potsdam Institute for Climate Impact Research. Dit instituut is een van de meest vooraanstaande milieudenktanks ter wereld en behandelt cruciale wetenschappelijke vragen op het gebied van duurzame ontwikkeling en klimaat.

Deze informele bijeenkomsten van de Duitstalige landen vinden sinds 2004 plaats, met uitzondering van 2020, en worden ieder jaar, op basis van een beurtrol, in een van de 6 deelnemende landen georganiseerd (Duitsland, Liechtenstein, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland en België).