Home / Agenda / Be Heroes

Be Heroes

23 juni 2021 tot 9 juli 2021

Het burgerinitiatief Be Heroes wil, met de steun van Zijne Majesteit de Koning en minister van Binnenlandse Zaken Verlinden, alledaagse helden in de kijker zetten en bedanken ter gelegenheid van de Nationale Feestdag.  

Tijdens het défilé van 21 juli wordt traditioneel hulde gebracht aan de veiligheids- en hulpdiensten van ons land, zoals het leger, de politie, de brandweer of de civiele bescherming. Elke dag zijn er ook duizenden Belgen die met kleine daden een groot verschil maken: buren die zwakkeren of zieken uit de wijk te hulp schieten, grootouders die bijspringen waar ze kunnen, vrijwilligers die helpen bij allerhande taken. Er zijn tal van mensen die, ver van alle aandacht, het beste van zichzelf geven om andere te steunen, te helpen of bij te staan en voor onze samenleving heel belangrijk zijn.

Op www.beheroes.be kan iedereen zijn/haar held nomineren tot 9 juli. Uit alle ingezonden verhalen worden er 50 helden en de persoon die hen nomineerde, gekozen om aanwezig te zijn op de plechtigheid van de Nationale Feestdag. Bovendien zullen 7 inzenders en hun helden op audiëntie ontvangen worden door de Koning in het Koninklijk Paleis in september.