Home / Agenda / BEHEROES

BEHEROES

28 februari 2023 tot 18 juni 2023

Het burgerplatform BEHEROES wil ook dit jaar, met de steun van Zijne Majesteit de Koning en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, mensen, die zich al jarenlang belangeloos en actief inzetten voor elkaar en de samenleving, in de bloemetjes zetten. Ter gelegenheid van de Week van de Vrijwilliger, lanceert het BEHEROES vandaag zijn vierde campagne, samen met ambassadeurs Christophe Ramont en Sara De Paduwa.

Elke dag zijn er duizenden Belgen die met kleine daden een groot verschil maken: buren die zwakkeren of zieken uit de wijk te hulp schieten, grootouders die bijspringen waar ze kunnen, vrijwilligers die helpen bij allerhande taken. Er zijn tal van mensen die, ver van alle aandacht, het beste van zichzelf geven om andere te steunen, te helpen of bij te staan en voor onze samenleving heel belangrijk zijn. De Koning wil dit niet ongezien voorbij laten gaan.

Op www.beheroes.be kan iedereen zijn/haar held nomineren tot 18 juni. De ingezonden verhalen worden na goedkeuring op de website gepubliceerd. Uit alle ingezonden verhalen worden er 50 helden en de persoon die hen nomineerde, gekozen om de plechtigheid van de Nationale Feestdag mee te maken vanop de eretribune. Bovendien zullen een aantal uitzonderlijke helden en hun inzenders op audiƫntie ontvangen worden door de Koning in het Koninklijk Paleis in september.