Home / Agenda / Belgodyssee

Belgodyssee

9 december 2021

Zijne Majesteit de Koning woont de prijsuitreiking van de Belgodyssee-wedstrijd bij. De ceremonie gaat online door en is te volgen via een livestream op de Facebookpagina’s van het Koninklijk Paleis en Belgodyssee.

De Belgodyssee reportagewedstrijd werd in 2005 gelanceerd op initiatief van de VRT, de RTBF en het Prins Filipfonds in samenwerking met Editions de l’Avenir, Metro en met de steun van de Kanselarij van de Eerste Minister. De wedstrijd bevordert de samenwerking tussen jonge journalisten in spe uit de verschillende Gemeenschappen van België. Zeven duo’s laatstejaarsstudenten - de ene Nederlandstalig, de andere Franstalig – trekken er als team op uit en werken twee weken lang samen aan radioreportages en artikels voor de geschreven en online pers. Kers op de taart is een betaalde stage van 6 maand op de nieuwsredactie van de VRT voor de Nederlandstalige winnaar en een betaalde stage van 6 maand op de nieuwsredactie van de RTBF voor de Franstalige winnaar. Sinds 2017 wordt ook een prijs toegekend voor de geschreven pers: een betaalde stage van één maand bij Metro (Nederlandstalige winnaar) en L’Avenir (Franstalige winnaar). Het thema van de Belgodyssee wedstrijd dit jaar is veerkracht.

De livestream start om 15u op de Facebookpagina van het Koninklijk Paleis (@BeMonarchie) en de Facebookpagina van Belgodyssee (@belgodyssee).