Home / Agenda / Belgodyssee

Belgodyssee

13 december 2022

Zijne Majesteit de Koning woont de prijsuitreiking van de Belgodyssee-wedstrijd bij, een initiatief van het Prins Filipfonds, de VRT en de RTBF, in samenwerking met Metro en L’Avenir, en met de steun van de Kanselarij van de Eerste Minister en Brussels Airlines. De Belgische artieste Lubiana luistert de plechtigheid in het Koninklijk Paleis te Brussel op met muziek.

Tussen oktober en december dit jaar doorkruisten zeven taalgemengde duo’s laatstejaarsstudenten België. Ze werkten twee weken lang samen aan radioreportages en artikels voor de geschreven en online pers. De jaarlijkse reportagewedstrijd wil op die manier de samenwerking tussen jong journalistiek talent uit de verschillende Gemeenschappen van België bevorderen. De winnaars van Belgodyssee krijgen de kans om een betaalde stage te lopen bij de RTBF, VRT, L’Avenir of Metro.

In de voormiddag, net voor de prijsuitreiking, bezoekt de Koning de RTBF-redactie en de studio van Tarmac, het jongerenmedium van de RTBF. Vervolgens neemt hij deel aan een gesprek met de 14 laureaten van Belgodyssee.