Home / Agenda / De 19e informele top van de staatshoofden van de Duitstalige landen

De 19e informele top van de staatshoofden van de Duitstalige landen

11 september 2023 tot 12 september 2023

De 19e informele top van de staatshoofden van de Duitstalige landen vindt plaats in België op 11 en 12 september. Op uitnodiging van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin nemen Z.D.H. Erfprins Alois von und zu Liechtenstein, Z.K.H. Groothertog Henri van Luxemburg, Z.E. Frank-Walter Steinmeier, President van de Bondsrepubliek Duitsland, Z.E. Alexander Van der Bellen, Bondspresident van de Republiek Oostenrijk en Z.E. Alain Berset, President van de Zwitserse Confederatie hier samen met hun partner aan deel. De bijeenkomst vindt plaats in Brussel en in Eupen.

Op de eerste dag van de top vindt er een werkvergadering over ruimtevaart plaats in aanwezigheid van de astronauten Alexander Gerst, Carmen Possnig, Matthias Maurer en Samantha Cristoforetti. De dag sluit af met een concert van de Young Belgian Strings en een diner in het Kasteel van Laken.

Op 12 september bezoeken de staatshoofden de onderneming Kabelwerk Eupen AG, een familiebedrijf in Eupen dat toonaangevend is in de kabel-, kunststof- en schuimindustrie, terwijl hun echtgenotes de Conserverie et Moutarderie Belge in Raeren bezoeken. De informele top eindigt met een werkvergadering rond circulaire economie.