Home / Agenda / De Koning bezoekt het Europees Parlement

De Koning bezoekt het Europees Parlement

10 april 2024

Zijne Majesteit de Koning bezoekt het Europees Parlement in Brussel op uitnodiging van Parlementsvoorzitster Roberta Metsola. Hij spreekt de parlementsleden toe tijdens de plechtige zitting. Zijn bezoek kadert in het Belgische Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Na de toespraak heeft de Koning een werkvergadering met Voorzitster Metsola, ontmoet hij werknemers, stagiaires en bezoekers van het parlement, en krijgt hij uitleg over het grote renovatieproject van het Paul-Henri Spaakgebouw.

Na het Parlement bezoekt de Koning de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Europese Unie, voor een gesprek met een aantal Belgische experten die tijdens het EU-voorzitterschap meewerken aan de Europese agenda en de wetgevende werkzaamheden.

Nog in het kader van het Belgische EU-voorzitterschap ontvangt de Koning binnenkort de staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Raad in het Koninklijk Paleis te Brussel. De Koning en de Koningin zullen ook deelnemen aan een werkvergadering met het College van Commissarissen van de Europese Commissie in het Berlaymontgebouw in Brussel.