Home / Agenda / Koningin Mathildeprijs 2021

Koningin Mathildeprijs 2021

25 juni 2021

Hare Majesteit de Koningin reikt de Koningin Mathildeprijs 2021 uit aan Debateville, een vereniging die spreekvaardigheidsateliers organiseert voor jongeren, om hen te helpen hun stem te laten horen en hun mening te uiten. Debateville zet zo in op zelfvertrouwen, taalbeheersing en de ontwikkeling van een kritische blik bij jongeren. Na afloop van de prijsuitreiking, die doorgaat in de Orangerie van het Kasteel van Laken, heeft de Koningin nog een gesprek met de jongerenjury.

De jongerenjury koos Debateville uit 30 projecten ‘door jongeren, voor jongeren’, die worden gesteund in het kader van de oproep ‘Prachtig | Veerkrachtig’, een initiatief van het Koningin Mathildefonds naar aanleiding van de coronacrisis. De 30 projecten krijgen financiële steun van het Fonds om de veerkracht van jongeren te versterken na een moeilijke coronaperiode die hun mentale weerbaarheid op de proef heeft gesteld. Debateville krijgt een bijkomende steun van 10.000 euro.

Het Koningin Mathildefonds steunt jaarlijks projecten die ontwikkeld worden door en voor jongeren en die een bijzondere aandacht hebben voor de meest kwetsbare kinderen in de maatschappij.