Home / Agenda / Koninklijk Paleis in Brussel open voor het publiek

Koninklijk Paleis in Brussel open voor het publiek

28 augustus 2022

Naar jaarlijkse traditie opent het Koninklijk Paleis in Brussel zijn deuren van 23 juli tot en met 28 augustus. Tickets zijn gratis maar reserveren op voorhand is wel verplicht via www.koninklijk-paleis-palais-royal.be. Ter plaatse reserveren is niet mogelijk.

Naast de historische salons waar tijdens het werkjaar dagelijks activiteiten van de Vorsten plaatsvinden, zullen de bezoekers 3 expo’s kunnen ontdekken in het Paleis. De tentoonstelling ‘Onze toekomst veiligstellen’ zet de meest emblematische projecten van het Wetenschapsbeleid (BELSPO) in de kijker, op vlak van de opwarming van het klimaat, de observatie van de aarde, de digitalisering van de collecties, het maritieme onderzoek en de poolmissies. De expo ‘Boudewijn, Koning zijn’ van de Koninklijke Vereniging Dynastie en Cultureel Erfgoed schetst de sleutelmomenten van de regeerperiode van de vijfde Koning der Belgen aan de hand van beelden, archiefstukken en voorwerpen waarvan de meeste voor het eerst worden tentoongesteld. Tenslotte toont Technopolis in de expo ‘Science & Stones’ hoe bouwen verheven wordt tot een echte kunst aan de hand van LEGO®.

Het Koninklijk Paleis is alle dagen open van 10u30 tot 17u (laatste tijdslot is voorzien tussen 15u30 en 15u50), behalve op maandag. Enige uitzonderingen zijn maandag 15 augustus (open) en dinsdag 16 augustus (gesloten).

Reserveren kan online (tot 20u op de dag vóór het bezoek), voor maximum 5 bezoekers tegelijk. Grote groepen zijn niet toegelaten. Laatkomers worden niet meer binnengelaten. Ter plaatse zijn geen reservaties mogelijk.