Home / Agenda / Koninklijk Paleis te Brussel - Openstelling voor het publiek

Koninklijk Paleis te Brussel - Openstelling voor het publiek

22 juli 2016 tot 4 september 2016

Zoals ieder jaar opent het Koninklijk Paleis te Brussel zijn deuren voor het publiek op woensdag 22 juli 2016, onder het thema Wetenschap en cultuur op het Paleis.
Het Koninklijk Paleis (www.monarchie.be), de Kanselarij van de Eerste Minister (kanselarij.belgium.be) en het Federaal Wetenschapsbeleid (www.belspo.be) hebben een beroep gedaan op de Federale Wetenschappelijke Instellingen voor het organiseren van de tentoonstelling Kaarten en cartografie door de eeuwen heen met de steun van het Nationaal Geografisch Instituut. Zij wensen hiermee de bezoeker attent te maken op het belang van de wetenschap en van het wetenschappelijk onderzoek en ze grijpen de gelegenheid aan om minder bekende collecties van het federaal erfgoed aan het grote publiek te tonen.
Naar goede gewoonte zal Technopolis®, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie (www.technopolis.be) ook dit jaar aanwezig zijn. Zij presenteren dit jaar een interactieve tentoonstelling over de wetenschap achter sport.
Tot slot organiseert de Koninklijke Vereniging Dynastie en Cultureel Erfgoed een originele tentoonstelling met als titel Elisabeth. Passie voor de kunst   met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

Praktisch :
Koninklijk Paleis, Paleizenplein, Brussel
Open van 22 juli tot 4 september 2016, van 10u30 tot 15u45 (laatste ingang)
Gesloten op maandag
Gratis toegang
Veiligheidscontroles worden aan de ingang uitgevoerd. Het dragen van een grote tas (rugzak, draagtas, …) wordt sterk afgeraden.