Home / Agenda / Nomineer uw held voor BEHEROES!

Nomineer uw held voor BEHEROES!

6 juni 2024

Met de steun van Zijne Majesteit de Koning en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden wil het burgerplatform BEHEROES ook dit jaar mensen, die zich al jarenlang belangeloos en actief inzetten voor elkaar en de samenleving, in de bloemetjes zetten. BEHEROES lanceert vandaag zijn vijfde campagne, samen met ambassadeurs Bart Peeters en Sara De Paduwa.

Elke dag zijn er duizenden Belgen die met kleine daden een groot verschil maken: buren die zwakkeren of zieken uit de wijk te hulp schieten, grootouders die bijspringen waar ze kunnen, vrijwilligers die helpen bij allerhande taken. Er zijn tal van mensen die, ver van alle aandacht, het beste van zichzelf geven om andere te steunen, te helpen of bij te staan en voor onze samenleving heel belangrijk zijn. De Koning wil dat dit zichtbaarder wordt.

Op www.beheroes.be kan iedereen zijn/haar held nomineren tot 2 juni. De ingezonden verhalen worden na goedkeuring op de website gepubliceerd. Uit alle ingezonden verhalen worden er 50 helden en de persoon die hen nomineerde, gekozen om de plechtigheid van de Nationale Feestdag mee te maken vanop de eretribune. Bovendien zullen een aantal uitzonderlijke helden en hun inzenders op audiëntie ontvangen worden door de Koning in het Koninklijk Paleis in september.

Bart Peeters ondersteunt het initiatief: “Kent u zelf zo iemand die voorlopig nog onbekend is, die hele mooie dingen doet voor andere mensen en die de heldenstatus verdient, laat het ons alsjeblieft weten! (…) Ik ga zelf ook nieuwe helden nomineren. Maar nu is het eerst aan jullie. Goed nieuws uit de samenleving, dat is toch waar we allemaal naar verlangen? BEHEROES dus!”