Home / Agenda / Officieel bezoek aan het Sultanaat Oman en de Verenigde Arabische Emiraten

Officieel bezoek aan het Sultanaat Oman en de Verenigde Arabische Emiraten

2 februari 2022 tot 5 februari 2022

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen een officieel bezoek aan het Sultanaat Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Ze worden vergezeld door de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès, Vice-eerste minister en minister van Economie en Werk, Pierre-Yves Dermagne en minister van Energie, Tinne Van der Straeten.

De eerste stop van dit officiële bezoek is het Sultanaat Oman waar de Vorsten en ministers Wilmès en Van der Straeten ontvangen worden in de steden Muscat en Duqm. De focus van dit bezoek is de Omaanse transitie naar groene energie en de samenwerking tussen onze beide landen op dat vlak. In Duqm staat de officiële opening van de haven van Duqm en een bezoek aan de grootschalige productie-site voor groene waterstof, Hyport, op het programma. Beiden zijn het resultaat van Belgische-Omaanse samenwerking.

Daarna reizen de Vorsten en minister Wilmès verder naar Abu Dhabi en Dubai voor een bezoek met minister Dermagne aan Expo 2020 naar aanleiding van de Belgische Dag op de Expo op 5 februari. Het Belgische paviljoen, ‘The Green Arch’, is een van de publiekstrekkers van de Expo. Het is een toonbeeld van inclusieve, duurzame en circulaire architectuur met onder meer 2.500 lokale planten die CO2 opslaan en de binnentemperatuur verlagen.