Home / Agenda / Opening van de Koninklijke Serres van Laken in 2016

Opening van de Koninklijke Serres van Laken in 2016

15 april 2016 tot 6 mei 2016

Bereid uw bezoek voor met onze mobiele site

Gelet op het verhoogde dreigingsniveau in België worden ter gelegenheid van de opening van de Koninklijke Serres voor het publiek van 15/04/2016 tot 06/05/2016 bijzondere veiligheidsmaatregelen getroffen.  Voor een vlotte toegang tot het Koninklijk Domein te Laken, wordt de dracht van een grote tas (Rugzak, Draagtas, …) sterk afgeraden aan de bezoekers die zich aanbieden aan de ingang.

PERS : Voormiddag uitsluitend voorbehouden voor de pers op vrijdag 15 april 2016 van 09u30 u tot 12u00.

PRAKTISCHE INFO

  • OPENINGSDAGEN: De Serres worden opengesteld van vrijdag 15 april tem vrijdag 6 mei 2016. Elke maandag is het sluitingsdag.
  • BEPERKTE MOBILITEIT: op dinsdag 26 april wordt het parcours aangepast voor personen met beperkte mobiliteit (zie hierna *).
  • Ingang en uitgang: langs de erehekken van het Kasteel van Laken, Koninklijke Parklaan te 1020 Brussel.
  • Parking: rechtover het Kasteel van Laken, Vorstenhuislaan.
  • Toegangsprijs: Toegangsprijs is 2,50 Euro per persoon (gratis onder de 18 jaar). Het totale bedrag hiervan wordt volledig besteed aan het Hulpfonds van de Koningin, aan restauratiewerken en aan de aanschaf van kunstwerken voor de Koninklijke Verzameling. Deze bestaat reeds van bij het ontstaan van ons land en is eigendom van de Belgische Staat. De Verzameling bevat kunstwerken van zeer uiteenlopende aard (beeldhouwwerken, schilderijen, meubels, ...) die de Koninklijke Paleizen sieren. Bij de opening van de Koninklijke Serres en het Koninklijk Paleis worden de nieuwe of gerestaureerde kunstwerken aan het publiek tentoongesteld.
  • Rondleidingen worden niet georganiseerd.
  • Geen mogelijkheid om tickets op voorhand te reserveren.

PARCOURS

Bezoekers kunnen in het Domein rechtstreeks binnengaan langs het Erehek. Het parcours omvat de Serres, het atelier van Koningin Elisabeth alsook een deel buiten de serres met zicht op een deel van het park van het Kasteel.