Home / Agenda / Opening van het Koninklijk Paleis

Opening van het Koninklijk Paleis

23 juli 2021 tot 29 augustus 2021

Naar jaarlijkse traditie opent het Koninklijk Paleis in Brussel zijn deuren van 23 juli tot en met 29 augustus. Tickets zijn gratis en vanaf vandaag te reserveren via www.koninklijk-paleis-palais-royal.be.

Via de indrukwekkende Erevestibule en de Eretrap, ontworpen door Alphonse Balat, ontdekt elke bezoeker de wonderlijke architectuur van het Koninklijk Paleis. Op het parcours liggen verschillende historische salons – zoals bijvoorbeeld de Spiegelzaal, de Grote Galerij, de Troonzaal, de twee Witte Salons -, waar jaarlijks verschillende activiteiten van de Koning en de Koningin plaatsvinden. Bezoekers komen ook langs de Venetiëtrap, de oorspronkelijke Eretrap van het Koninklijk Paleis, waar grote schilderijen met zichten over Venetië hangen. Het bezoek sluit dit jaar voor het eerst af met een korte wandeling langs de tuin achter het Koninklijk Paleis.

Ook nieuw dit jaar is dat er wordt gevraagd om op voorhand het bezoek aan het Paleis te reserveren op www.koninklijk-paleis-palais-royal.be. Er kan immers maar een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Ter plaatse reserveren is niet mogelijk.

Door de coronamaatregelen zijn er dit jaar geen tentoonstellingen in de salons, om voldoende afstand tussen de bezoekers te garanderen.