Home / Agenda / Prijsuitreiking van de wedstrijd Belgodyssee

Prijsuitreiking van de wedstrijd Belgodyssee

12 december 2018

Zijne Majesteit de Koning woont de prijsuitreiking van de wedstrijd Belgodyssee bij op het Paleis te Brussel. Dit is een initiatief van het Prins Filipfonds, de VRT en de RTBF, in partnerschap met Metro en L’Avenir, en met de steun van de Kanselarij van de Eerste Minister en Brussels Airlines.

Deze wedstrijd wenst de samenwerking tussen jong journalistiek talent uit de drie Gemeenschappen van het land te bevorderen. Acht duo’s – laatstejaarsstudenten, de ene Nederlandstalig, de andere Franstalig – trekken er als team op uit en werken twee weken lang samen aan radioreportages, voor de geschreven pers en online. De winnaar krijgt een betaalde stage van zes maanden op de nieuwsredactie van de VRT (NL) en een betaalde stage van 6 maand op de nieuwsredactie van de RTBF (FR), de winnaar van de prijs van de geschreven pers krijgt een betaalde stage van één maand bij Metro (NL) of L’Avenir (FR).

Deze veertiende editie van Belgodyssee staat in het teken van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens die op 10 december 70 jaar bestaat. Tijdens de prijsuitreiking wordt het muzikale intermezzo verzorgd door Sonnfjord.