Home / Agenda / Provincie Luxemburg

Provincie Luxemburg

28 oktober 2022

Hare Majesteit de Koningin wordt 50 jaar op 20 januari 2023 en maakt van deze gelegenheid gebruik om een positieve boodschap rond mentaal welzijn in ons land uit te dragen. Onder het motto “Samen in beweging voor het mentale welzijn” legt de Koningin tussen juli en december in alle tien provincies van het land en in het Brussels Gewest een wandel- of fietstocht af samen met mensen en organisaties die begaan zijn met projecten rond mentaal welzijn.

Op vrijdag 28 oktober vindt de achtste tocht plaats, in de Provincie Luxemburg. De Koningin wandelt er 15 km met deelnemers van de volgende lokale initiatieven:

  • Health Oncology Program Exercise (HOPE), een aanbod van wekelijkse sportactiviteiten van het Ziekenhuis van Libramont voor hun kankerpatiënten  
  • vzw Fit Your Mind moedigt sport en beweging aan bij mensen met chronische neurologische aandoeningen (Parkinson, evenwichtsproblemen, enz.)
  • vzw Andage voorziet dagopvang en residentiële zorg voor gehandicapte volwassenen
  • Relais pour la Vie: de solidariteitsbeweging van de Stichting tegen Kanker

Zijne Majesteit de Koning draagt het initiatief van de Koningin voor het mentale welzijn een warm hart toe. Hij vervoegt de Koningin en de wandelaars vanaf de helft van de wandeling.