Home / Agenda / Staatsbezoek aan Duitsland

Staatsbezoek aan Duitsland

5 december 2023 tot 7 december 2023

Op uitnodiging van de President van de Bondsrepubliek Duitsland, Z.E. Frank-Walter Steinmeier, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een Staatsbezoek aan Duitsland. Ze worden vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, Hadja Lahbib, de minister-president van het Brussels Gewest, Rudi Vervoort, de minister-president van de Federatie Wallonië-Brussel, Pierre-Yves Jeholet, de minister-president van de Duitstalige Gemeenschap, Oliver Paasch, Vlaams  viceminister-president Hilde Crevits, en Waals viceminister-president, Philippe Henry. 

België en Duitsland zijn als buurlanden nauw met elkaar verbonden op politiek, economisch en cultureel vlak. Duitsland is een cruciale politieke bondgenoot van België binnen de EU, de VN en de NAVO. Beide landen dragen dezelfde waarden uit op het snel veranderende wereldtoneel en geloven als ‘founding partners’ meer dan ooit in het belang van het Europese project.

Het staatsbezoek zal zowel Berlijn als Dresden, in de deelstaat Saksen, aandoen. Het biedt de kans om de bilaterale relaties te verdiepen rond de thema’s van groene energietransitie, Europese strategische autonomie, nieuwe technologieën en micro-elektronica, regionale ontwikkeling, ruimtevaart, maatschappelijke integratie en culturele samenwerking.