Home / Agenda / Wereldtop over Mentale Gezondheid "Mind our rights, now!"

Wereldtop over Mentale Gezondheid "Mind our rights, now!"

5 oktober 2021

Hare Majesteit de Koningin neemt in haar hoedanigheid van Pleitbezorgster van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties deel aan de Wereldtop over Mentale Gezondheid “Mind our rights, now!”, in Parijs. De top gaat voor de derde keer op rij door, na Londen in 2018 en Amsterdam in 2019, en wil uitwisselingen tussen professionals, het maatschappelijk middenveld en politici stimuleren. Op die manier kunnen de praktijken op het vlak van geestelijke gezondheid sneller evolueren.

De Koningin ontmoet er ook de directeur-generaal van de UNESCO, Audrey Azoulay, voor een gesprek over de vooruitzichten voor het onderwijs wereldwijd na de sluitingen van scholen en het groeiend aantal schoolverlaters als gevolg van de covid-19 pandemie. Ten slotte wordt de kwaliteit van het onderwijs en burgerschapseducatie, alsook het mentaal welzijn op school en de werkvloer, besproken in een werkvergadering met hoge ambtenaren van de OESO.

De Koningin kreeg recent opnieuw de rol van Pleitbezorgster van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen toegewezen van VN Secretaris-Generaal António Guterres. Zij bekleedt deze functie sinds 2016, en besteedt in deze hoedanigheid bijzondere aandacht aan geestelijke gezondheid.

De Wereldtop over Mentale Gezondheid kan live gevolgd worden via deze link : Sommet mondial sur la santé mentale (sommet-mondial-sante-mentale.fr)

Voor meer informatie over deze Wereldtop: Sommet mondial sur la santé mentale | Version en français - Ministère des Solidarités et de la Santé (solidarites-sante.gouv.fr)