Home / Patrimonium / Koninklijk Paleis te Brussel / Koninklijk Paleis te Brussel - Openstelling voor het publiek

Koninklijk Paleis te Brussel - Openstelling voor het publiek

Om uw bezoek voor te bereiden: link

Zoals ieder jaar opent het Koninklijk Paleis te Brussel zijn deuren voor het publiek op zaterdag 22 juli 2017, met als thema Wetenschap en cultuur op het Koninklijk Paleis. De Kanselarij van de Eerste Minister en het Federaal Wetenschapsbeleid hebben een beroep gedaan op de tien Federale wetenschappelijke instellingen en het Nationaal Geografisch Instituut om de tentoonstelling Hemel! te organiseren. Vanuit hun vakgebied laten de wetenschappers de toeschouwers de hemel herontdekken. Naar goede gewoonte zal Technopolis®, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie aanwezig zijn. Dit jaar presenteren zij de interactieve tentoonstelling Op je gezondheid! om het menselijk lichaam beter te leren kennen. Tot slot organiseert de Koninklijke Vereniging Dynastie en Cultureel Erfgoed de tentoonstelling Karel van Vlaanderen, Prins, Regent, Kunstenaar. Dit met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

Praktisch :

-        Koninklijk Paleis, Paleizenplein, 1000 Brussel.
-        Open van zaterdag 22 juli tot zondag 3 september 2017, vanaf 10u30, laatste toegang om 15u45 (sluiting om 17u).
-        Gesloten op maandag.
-        Gratis toegang.
-        Aan de ingang zullen veiligheidscontroles gebeuren. Het dragen van een grote tas (rugzak, draagtas, …) wordt sterk afgeraden.