Home / Agenda / Belgodyssee

Belgodyssee

11 december 2019

Zijne Majesteit de Koning woont de prijsuitreiking bij van de journalistieke wedstrijd Belgodyssee. De wedstrijd heeft als doel de samenwerking tussen jong journalistiek talent uit de drie Gemeenschappen van het land te stimuleren. 

In de voormiddag ontmoet hij de JONGredactie en de redactie van Karrewiet op de redactievloer bij VRT. Vervolgens neemt hij deel aan een gesprek met de 14 laureaten van Belgodyssee. Ze gaan dieper in op hun ervaringen tijdens bij hun werk in duo’s, hun journalistieke roeping, de gelijkenissen en verschillen die ze ondervonden, ...

In de namiddag woont de Koning prijsuitreiking van de wedstrijd bij in het Paleis te Brussel. 

Het muzikale intermezzo tijdens de prijsuitreiking wordt verzorgd door Bevocal.

Belgodyssee is een initiatief van het Prins Filipfonds, VRT, RTBF en wordt georganiseerd in partnerschap met Metro en L’Avenir, en met de steun van de Kanselarij van de Eerste minister en Brussels Airlines. Zeven duo’s – laatstejaarsstudenten, de ene Nederlandstalig, de andere Franstalig – werken twee weken lang samen aan radioreportages, voor de geschreven pers en online. De winnaar krijgt een betaalde stage van zes maanden in de nieuwsredactie van VRT (NL) en een betaalde stage van 6 maand in de nieuwsredactie van RTBF (FR). De winnaar van de prijs voor geschreven pers krijgt een betaalde stage van een maand bij Metro (NL) of L’Avenir (FR).