Home / Koninklijke Familie / Prins Gabriël

Prins Gabriël

Gabriël, Prins van België, werd geboren op 20 augustus 2003 te Anderlecht. Prins Gabriël is het tweede kind van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin.

Sinds 2019 volgt de Prins, met het oog op het behalen van een internationaal baccalaureaat, een tweejarige opleiding aan de International School of Brussels. Deze opleiding wordt volledig in het Engels gegeven. Hiervoor, tot de leeftijd van 16 jaar, volgde Gabriël het Nederlandstalig onderwijs aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel. De Prins spreekt vloeiend Frans, Nederlands en Engels.

Prins Gabriël woont met zijn ouders en broer en zussen in het kasteel van Laken.

Prins Gabriël speelt al enkele jaren piano. Hij is tevens een grote sportfan en beoefent taekwondo, voetbal, fietsen, tennis, skiën en zeilen. De Prins heeft ook 9 jaar hockey gespeeld in een club in Brussel.

De Prins zet zich regelmatig in als vrijwilliger om de meest kwetsbaren in onze samenleving te ondersteunen. Zo had de Prins tijdens de coronacrisis verscheidene telefonische contacten met geïsoleerde ouderen in woonzorgcentra om hen te ondersteunen. Bovendien is hij sinds zijn achtste jaar betrokken bij jeugdbewegingen, zoals de scouts.