Home / Koninklijke Familie / Prins Gabriël

Prins Gabriël

Gabriël, Prins van België, werd geboren op 20 augustus 2003 in Anderlecht. Hij is het tweede kind van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin.

De Prins volgt sinds 22 augustus 2022 de opleiding sociale en militaire wetenschappen in het Nederlands aan de Koninklijke Militaire School (162ste promotie). Hiervoor volgde de Prins een vooropleiding van 1 jaar aan het National Mathematics & Science College in Warwickshire en behaalde de Prins zijn internationaal baccalaureaat na een tweejarige Engelstalige opleiding aan de International School of Brussels. Tot de leeftijd van 16 jaar, volgde Prins Gabriël zijn middelbaar onderwijs in het Nederlands aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel. De Prins spreekt vloeiend Frans, Nederlands en Engels.

Prins Gabriël speelde enkele jaren piano. Hij is een grote sportfan en beoefent tennis, skiën en zeilen. De Prins heeft ook 9 jaar hockey gespeeld in een club in Brussel.

De Prins zet zich regelmatig in als vrijwilliger om de meest kwetsbaren in onze samenleving te ondersteunen. Zo had de Prins tijdens de coronacrisis verschillende telefonische contacten met geïsoleerde ouderen in woonzorgcentra om hen te ondersteunen en begeleidde hij eerder ook personen met een handicap. Bovendien was hij sinds zijn achtste zeer actief betrokken bij de scouts, de laatste jaren ook als patrouilleleider.