Home / Koninklijke Familie / Prinses Elisabeth, Hertogin van Brabant

Prinses Elisabeth, Hertogin van Brabant

Elisabeth, Prinses van België, Hertogin van Brabant, is op 25 oktober 2001 geboren te Anderlecht als eerste kind van de Koning en de Koningin. Als eerstgeboren kind is Prinses Elisabeth de eerste in lijn voor de troonopvolging.

Sedert de troonswisseling op 21 juli 2013 draagt Elisabeth de titel van Hertogin van Brabant. Deze titel is voorbehouden aan de vermoedelijke troonopvolger.

Elisabeth studeert aan het United World College of the Atlantic (UWC) in Wales.

Op 7 september 2011 huldigde Elisabeth een nieuwe afdeling van het Universitair Ziekenhuis te Gent in. De afdeling kreeg de naam “Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth”.

Zij verleende ook haar naam aan het Belgische wetenschappelijke onderzoeksstation op Antarctica, het “Princess Elisabeth Antarctica Research Station”.

Op 6 mei 2015 werd zij doopmeter voor het patrouillevaartuig P902 "Pollux". 

Elisabeth woont samen met het gezin op het Kasteel van Laken. 

Elisabeth is erg sportief; ze gaat regelmatig skiën, speelt tennis, zeilt en doet aan diepzeeduiken. Ze is graag in de natuur en gaat graag ‘hiken’. Ze spreekt ook regelmatig af met haar vrienden.

Ze volgt reeds verschillende jaren pianoles, maar ze houdt van verschillende muziekgenres. Ze houdt van koken en ontdekt graag nieuwe recepten. Ze leest graag boeken en laat zich hierdoor inspireren.

Buiten haar schooluren zet ze zich als vrijwilliger in voor naschoolse begeleiding aan kinderen met leerproblemen, heeft ze al meegeholpen in een zorginstelling voor ouderen, in daklozenwerking en voor mensen met een beperking.